Stabil inledning för DIF

SHL:s grundserie har kommit ganska precis halvvägs in i serien och för närvarande så är Djurgården på en stabil slutspelsplats med sin sjundeplacering i tabellen – bara två poäng upp till femteplatsen och sex poäng till topp 4.

DIF

Motbevisat experterna

Man kan säga att det har startat rätt bra för Djurgården, som på förhand var totalt nederlagstippade och de allra flesta trodde att man skulle parkera längst ned i tabellen. Man har dock bevisat dessa tyckare och kunnare fel. För när 28 matcher är spelade så ligger man hela 10 poäng före Leksand som är sist i tabellen. Så i dagsläget så är det knappast någon som skrattar åt den djurgårdare som hoppas på att det ska bli en slutspelsplats när grundserien är summerad.

Nästjumbon nästa utmaning

I nästa match så möter man ett av de lagen som istället tagit den plats som Djurgården förespåddes ta, alltså jumboplatsen. Laget man möter är Modo Hockey, som för närvarande ligger näst sist – bara på målskillnad bättre än Leksand, som har samma antal poäng. Statistiken mot Modo är god och man har tre raka segrar mot Örnsköldsvikslaget vars form är helt obefintlig. Det speglar sig även på oddsfördelningen lagen emellan, där Djurgården har ett odds under 2.00 – vilket är mycket ovanligt i hockey. Matchen spelas hemma på Hovet och dagen innan matchen så såg biljettförsäljningen lovande ut.

Förhoppningsvis för Djurgårdens räkning, så påverkar inte uppbrottet med forwarden Vjateslav Trukhno lagets insats i matchen mot Modo. Trukhno har på grund av disciplinära orsaker fått lämna Djurgården.