Klubbkänslan i Djurgården Hockey

Något av det viktigaste som finns inom idrotten, åtminstone för supporters och eldsjälar som som aldrig någonsin skulle kunna tänka sig att spela i någon annan klubb – det är klubbkänslan.

I dagens idrottssamhälle så fungerar klubbkänsla inte riktigt på samma sätt som det tidigare gjort genom åren. Klubbkänsla är lite som ett äktenskap, man skall vara trogen – Alltid, oavsett för evigt (Djurgården). Den skillnaden som man finner idag inom elitidrotten är att i allt högre utsträckning så är det pengarna som spelar den största rollen, snarare än stoltheten att bära tröjan med rätt färger.

Klubbkänsla är istället något vi i mycket större utsträckning hittar bland supporters, ideellt arbetande och andra som engagerar sig i klubbens angelägenheter – oavsett var någonstans man ligger i seriesystemet eller vilka det är som står i båset, vem som styr i styrelserummet och så vidare. Sportbladet har nyligen påbörjat en artikel- och videoserie som kallar för just #klubbkänsla. Den visar hur ovanstående människor engagerar sig i klubben i sitt hjärta, vad de är beredda att offra och mycket annat.

En av de klubbar man gjort ett reportage om är just Djurgården Hockey, och här nedanför i videospelaren så kan ni se reportaget.