Redskap för träning inomhus

Du kanske är den personen som gärna ger dig ut på cykel eller en löprunda när vädret tillåter. Nu så går vi mot vinter och det blir allt kyligare utomhus. Hästen kan vara regnig och blåsig och man gör vad man kan för att slippa ge sig ut i ovädret. Nu finns det bra redskap för träning inomhus.

En cykeltrainer kanske kan vara något för den som gillar att vanligtvis ge sig ut och med sin cykelträning. Det är en maskin som bakhjulet på cykeln fästs och ger dig det motstånd som du önskar. Det är som att cykla som vanligt med din vanliga cykel fast inomhus då. Ta en titt på utbudet från Cykelkraft och se om det är någon du fastnar för och som kan passa dig. Det finns lite olika trainers att välja bland och i olika prisklasser. Perfekt nu när vintern är på gång och väglaget blir allt för halt för att vara ute och cykla.

Du använder som sagt din vanliga cykel för din trainer. Det som du behöver göra är att köpa ett trainerdäck som är anpassat för just cykeltrainers. Det är en enkel sak att plocka fram och tar inte alls så stor plats. Du kan med fördel ha din trainer stående i en garderob då den inte används. Det finns även smarta cykeltrainers att köpa som kan kopplas upp via en app och Bluetooth där du i virtuella världar kan både träna och tävla. Detta kan ge dig motivation att träna mer än vad du brukar göra.

Om du inte vill köpa dig en trainer så kan du skaffa dig en helt vanlig träningscykel som du ställer upp hemma på passande ställe. Framför TV eller mot ditt vardagsrumsfönster så du får någon form av utsikt. Försök att cykla ett par gånger i veckan så du håller din kondition igång och inte tappar så mycket under vinterhalvåret. Det kan ju även vara ett evigt regnande vissa perioder och då är det skönt att kunna sätta sig på sin träningscykel hemma och få någon mil i benen.