Rätt sportprylar till träningen

Att träna kan vara billigt eller dyrt, det bestämmer egentligen du. En del sporter kostar mer än andra och kräver mer utrustning. Den här artikeln är tänkt att tipsa dig om vad du ska tänka på när du vill testa en ny sport eller behöver sportprylar. 

Begagnat eller inte?

Du kommer alltid att få bättre kvalité om du vänder dig till en butik som Lännasport istället för att söka efter begagnade varor. Men ibland kanske det inte spelar så stor roll om den är använd eller inte. Om du behöver en bandyklubba eller fotbollsskor är det klart bättre att köpa nya produkter, men behöver du kläder kan du spara mycket genom att köpa begagnat. Utrustning såsom klubbor och skor formas efter sina ägare och slits hårt. Då är det svårt att ta över produkterna och anpassa dem. Sedan måste du fråga dig hur mycket du kommer att träna? Begagnad utrustning fungerar om det handlar om några tillfällen i månaden, men planerar du att utöva sporten varje vecka behöver du bra saker.

Ny sport

Har du hittat en ny sport du vill testa? Prata med den lokala föreningen för att hitta introduktionspass som du kan besöka. Att som vuxen börja med en ny sport kan vara svårt, speciellt i lagsporter som fotboll och hockey. Du kan amatörträna men det är svårt att få möta andra lag och vara en lika stor del av en förening som resterande lag. Alternativ startar du din egen förening och annonserar för att hitta likasinnande. Ett gäng amatörer som vill lära sig spela fotboll eller starta sitt eget curlinglag, det är fullt möjligt att få stöd från kommunen för sådana idéer.