Skaderisk när du spelar fotboll

Så klart så finns det risker oavsett vilken sport som du utför. Vissa sporter kan vara mer skadebenägna än andra och det finns sporter där det i princip aldrig sker någon skada. Det finns så klart en skaderisk när du spelar fotboll och det gäller att man värmer upp ordentligt både innan träning och innan match.

Om vi tittar specifikt på skador inom fotbollen så kan det vara så att det är mer vanligt att man skadar sig just inom fotboll. Stukning kan vara den allra vanligaste skadan som uppstår i sporter där man springer. Det hör inte till ovanligheterna att man kliver snett i ett steg och fotleden vrids så man skadar sig. Både led och muskler och nerver får sig stora påfrestningar vid en stukning.

Annat som kan få mycket stryk är knäna. Och kanske framförallt det främre korsbandet. Det är stora påfrestningar på knän, ben men också korsrygg. Kring benen är de områden som riskerna är som störst för skador inom fotbollen. All sport behöver man träna inför och stärka sin kropp. Det finns bra övningar för att stärka upp fotled, knän och andra delar som är skadebenägna områden.

Om du spelar i  något större lag så finns det oftast läkare involverade som kan hjälpa till om du skadar dig. Annars så är naprapater bra att gå till om man har skadat sig i fotboll eller någon annan sport.