Djurgårdare i landslagsspel

Att Djurgården rönt stora framgångar inom både fotboll och hockey har knappast undgått någon som följer laget. Nu när fotbollssäsongen är över är det dags att vända blickarna mot hockeyn och det ser positivt ut.

Tre Kronor

Faktum är att det är en hel radda med Djurgårdare uttagna till landslagsspel den senaste tiden. Även om det inte är klubblaget de representerar så kan man förstås som DIF-supporter passa på att supporta spelarna. Byt ut Djurgårdströjan för några dagar mot en Tre Kronor-tröja med de blågula färgerna. Sådana tröjor hittar du bland annat på Supporterprylar.se.

Juniorkronorna

För juniorkronorna har det varit en 4-nationsturnering i Tjeckien och där har Djurgården haft med tre spelare, nämligen: Linus Söderström, Robin Norell samt Andreas Englund.

Team 17

Sveriges Team 17 spelade när det här skrevs i Ontario i Kanada och där går det bra för ett par Djurgårdare. William Fällström har gjort fyra mål på fyra matcher och Marcus Davidsson har gjort ett mål och en assist. Nämnas kan att William är lillebror till Alexander Fällström som efter att ha tillbringat sju år i USA nyligen gjorde sin SHL-debut.

Team 18

Småkronorna eller Team 18 har spelat en turnering och där har Jonathan Davidsson varit med.

Djurgården Dam

Alexandra Palm har varit med Damkronorna för att spela en turnering i Kanada, medan Felicia Linder har varit med U18-laget och spelat i Ryssland.

Framtiden

Att flera Djurgårdenspelare i olika åldersgrupper är uttagna för att representera Sverige bådar gott inför framtiden och förhoppningsvis kommer det också resultera i uttagningar till ”stora” Tre Kronor.