Fotbollssäsongen 2014 är över

Säsongen i allsvenskan för Djurgården tog för någon vecka sedan slut och det man kan säga om säsongen som helhet är att den var ett stort steg i rätt riktning. Nu siktar man vidare mot nästa säsong där det bland annat blir derby mot Bajen.

DIF

Med tanke på föregående säsong så kanske det var något överdrivet att säga att denna säsong var ett stort steg framåt, snarare så var det en cementering av det man presterade säsongen innan. En poäng mindre blev det totalt, men också en mindre förlorad match, vilket i sammandraget innebar en sjundeplats i tabellen för andra året i rad och det som får betraktas som definitionen av en stabil säsong.

Fler derbyn nästa säsong

Det finns en hel del positiva saker som vi kan se inför nästa säsong. Det första är att tack vare att Hammarby slutligen har lyckats att ta sig upp igen från Superettan så kommer det på nytt att bli derbyn mot dem. Detta är positivt både för att det alltid blir härlig stämning när det vankas derbyn, men också för att det genererar extra klirr i kassan eftersom publiksiffrorna definitivt kommer att bli högre på derbymatcherna. Förhoppningsvis blir det generella intresset för fotboll också större så att publiksnittet ökar även när det inte är derbymatcher. Dessutom om man ska tro förhandstipsen så kommer förstås Djurgården att krossa Bajen och definitivt visa vilka det är som har rätten att kalla Tele2 Arena för sin hemmaplan.

Kevin Walker klar

En annan positiv nyhet som blev klar redan innan säsongsslutet är att Djurgården gjort klart med GIF Sundsvalls lagkapten, Kevin Walker. Den skönsjungande anfallaren som spelade över 100 matcher för ”Giffarna” har nu skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården. Han säger själv till Dif.se att han har sina bästa år framför sig och att han tycker att Djurgården har något bra på gång. Låt oss hoppas att han får rätt.