El Clásico

Finns det något möte i den spanska ligan som är mera uppumpat och mediehypat än mötet mellan de båda klassiska fotbollslagen FC Barcelona och Real Madrid? Svaret är nej. Även på internationell nivå är mötet mellan de båda storlagen något som följs med lupp av hela världssportpressen och ett möte som allt som oftast bjuder oss på fantastisk fotboll förknippat med starka känslor och prestige.

FC Barcelona Real Madrid

Statestik – Möten

El Clásico, beteckningen på mötet mellan de två storlagen i den spanska ligan (La Liga), inga mindre än Real Madrid och FC Barcelona är utan tvekan de möten, hört ligan till, som folk med mest entusiasm ser fram emot under den spanska fotbollssäsongen.

Hittills leder Real Madrid mötena i El Clásico, i ligan, med 71 vinster, mot FC Barcelona som ligger tätt efter med sina 66 vinster. Utanför ligan är det än jämnare där Real Madrid har 96 vinster att uppvisa, mot FC Barcelonas 88 vinster och räknar vi härmed även till träningsmatcher,  vänder istället Barcelona på steken och får då ihop 107 vinster, medan Real Madrid står kvar på sina 96.

Profiler

FC Barcelona

Den största profilen i ”Barca” är utan tvekan i nuvarande stund Lionell Messi. Lionel är född år 1987 och kommer från Argentina. Förutom sin position som anfallare i Barcelona, återfinns Messi även i det spanska landslaget. Redan som 13 åring anslöt han sig tidigt till klubben, då varken hans familj eller dåvarande klubb hade råd att betala för de behandlingar Messi behövde mot den hormonsjukdom han blivit diagnostiserad med.

Uppoffringen visade sig högst lönsam för Barcelona. Messi är idag den mest tongivande spelaren i laguppställningen och rankas som en av världens absolut bästa fotbollsspelare. Som bevis för detta kan han uppvisa två olika guldbollar från årtalen 2009 och 2010.FC Barcelona har ett stort antal fans i Sverige och är du själv en av dessa, så vad är väl bättre än att införskaffa en matchtröja till nästa El Clásico?

Real Madrid

Real Madrid är inte heller en klubb med brist på stjärnspelare och den kanske främsta av dom, Cristiano Ronaldo. Ronaldo, född år 1985 i Funchal på den Portugisiska ögruppen Madeira, spelar som yttermittfältare/anfallare för klubben. 2008 blev han utsedd till Europas och världens bästa fotbollsspelare. Ronaldo besitter en rad utmärkelser för sina bedriften och är såklart även en del av det Portugisiska landslaget.