Champions League

Champions League är fotbollsturneringen där Europas bästa herrlag årligen gör upp om mästartiteln. Bakom arrangemanget står UEFA, den europeiska fotbollsfederationen, och turneringen följs av miljontals fans. De regerande mästarna 2013/2014 är det spanska laget Real Madrid, vilka innehar flest titlar – sammanlagt tio stycken.

UEFA:s hemsida hittar du allt du kan tänkas vilja veta om Champions League. 2014/2015 genomförs den 60:e upplagan av den största fotbollsturneringen i Europa. Det startar medkvalomgångar för att övergå till gruppspel och sedan slutspel. Slutspelen består av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och slutligen den stora finalen.

17/2 – PSG och Chelsea

Mötet mellan de båda Champions League-lagen blev en jämn kamp, vilket innan matchen förutspåddes av experterna på Tippat som menade att det skulle komma att bli ”jämnt skägg hemma mot Chelsea”.

Första matchen i Champions Leagues åttondelsfinal och med en publiksiffra på 45 713 åskådare. Match mellan hemmalaget PSG och Chelsea vid arenan Parc de Princes. En match som bjuder på en hel del målchanser men de flesta utan utdelning. Spänningen startade tidigt när PSG 11 minuter in i matchen hade en dubbelchans genom en nick av Matuidi och ytterligare en målchans för Zlatan, men Chelseas målvakt Courtois stod emot. Tjugo minuter senare fick Chelsea sin första riktiga målchans men Sirigu räddade PSG’s mål den gången. Det första mål kom sedan 36 minuter in i matchen av Chelseas spelare Branislav Ivanovic som nickade in bollen och det dröjde till andra halvlek innan PSG fick en målchans som resulterade i 1-1. Den som stod för kvitteringen var Edinson Cavani som nickade in bollen i bortre stolpen, assisterad av Matuidi. Zlatan Ibrahimovic stod för flera målchanser för PSG men blev den här matchen mållös tack vare ett bra försvar hos Courtois. Matchens domare var Cüneyt Cakir, Turkiet.

Läs hela referatet här. Den 11 mars sker ett returmöte mellan de två lagen, på Stamford Bridge.