All träning sker inte på isen

När man tänker sig på hur hockeyspelare tränar och övar upp sin teknik, är det lätt hänt att tror att allt detta sker på isen. Men det finns en hel del en hockeyspelare kan göra utanför isen som ändå kan kallas träning.

rullskridskor_390099583

En person måste vara en bra atlet för att bli en bra hockeyspelare. Många muskler måste kunna hantera mycket stress och arbeta hårt under långa pass åt gången. Styrketräning är därför väldigt viktigt för hockeyspelare och låter inte bara musklerna arbeta hårdare utan ökar även explosiviteten.

Men styrka och explosivitet utan rörlighet och koordination är inte mycket värt. Hockey är en väldigt rörlig sport och spelare måste kunna agera snabbt utan att tappa koordinationen. Rörlighetsträning är därför minst lika viktig att träna.

Men koordination är inte bara något man tränar i musklerna. En hockeyspelare måste även kunna kontrollera pucken vad som än händer på isen och det finns en rad olika redskap de kan använda sig av för att träna upp detta.

Själva skridskoåkningen är också något många hockeyspelare tränar utanför isen med hjälp av inlines, vilket är speciellt uppskattat på sommaren då det är trevligt att kunna träna utomhus.

Trots alla dessa moment har hockeyspelare ändå tid att träna på isen i full utrustning, alla övningar måste ju ändå appliceras i praktiken för att de ska kunna ge positiva resultat.

Allt som allt är träningen en viktig del av alla hockeyspelares vardag och många elitspelare tränar fem dagar i veckan, allt från fem till tio pass för att kunna tycka in alla olika aspekter och muskler som måste tränas upp för att bli en sådan bra hockeyspelare de bara kan.