Arsenal – Ett kanonlag

Du som är intresserad av Engelsk fotboll och framförallt Arsenal har med all förmodan redan upptäckt vårat halvtaskiga försök att göra oss lustiga i artikelns titel. För er mindre insatta kan vi omgående skvallra om det faktum att Arsenals logotyp faktiskt innehåller en kanon, och någonstans här borde polletten falla ner. Vid vidarehåller dock fortfarande att Arsenal faktiskt är ett kanonlag, med eller utan ordvits i åtanke, något som klubbens meriter genom årtiondena ensamt skvallrar om, på ett minst sagt övertygande sätt.

Arsenal kan utan tvekan fortfarande räknas in som ett av Premier Leagues absoluta topplag, även om det var ett tag sen de hade sin absoluta storhetstid. Historiskt sett är klubben en av Englands absolut mest mediterade med 13 vinster i första divisionen och Premier League och hela 11 vinster i FA-cupen. Laget har gjort godkänt ifrån sig om man ser till de senast spelade säsongerna, där den största framgången nog kan tillskrivas den senaste segern i FA-cupen under säsongen 2013-2014, där man även stundtals såg väldigt starka ut i seriespelet, men där oturligt nog skador satte stopp för några större stordåd.

Arsenal

Klubben skapades 1886 i Woolwich och blev 1893 Englands första sydliga klubb att ta en plats i ”the Football League”, som på många vis kan ses som en viss föregångare till Premier League.

Som supporter av Arsenal är det allt som oftast rött och vitt som gäller då det är just dessa färger som återfinns på lagets hemmatröja, samt loggan med kanonen, det så kallade ”The Gunners”-trycket. I Sverige har klubben lyckats väl med att skaffa sig ett stort antal fans, något som man bevisligen blir medveten om om man besöker till exempel en sportbar som sänder klubbens matcher.

Vi önskar både Arsenal och klubbens supportrar en ljus framtid med en stor klick fotbollsunderhållning för oss alla inbitna att bevittna, som skriver vidare på en redan utbroderad och stolt fotbollshistoria.